nieuws

Wat brengt 2018 namens Steunpunt Mantelzorg Steenbergen?

Wat brengt 2018 namens Steunpunt Mantelzorg Steenbergen?

Met 2018 voor de deur, krijgt het Steunpunt regelmatig de vraag wat mantelzorgers in 2018 allemaal kunnen verwachten. Denk hierbij aan de storting van de mantelzorgwaardering, de Dag van de Mantelzorg en de regeling Huishoudelijk Hulp Toelage.

In juni 2018 staat de nieuwe waardering gepland om op uw Samen in Steenbergenpas gestort te worden. Maar… het Steunpunt weet als geen ander dat waardering voor mantelzorgers zich niet alleen laat uitdrukken in geld. Ook in aandacht voor uzelf en hulp d.m.v. regelingen kan de mantelzorger ondersteunt worden, waaronder bijvoorbeeld door de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) voor mantelzorgers. Met deze regeling kunt u ook in 2018 voor een bedrag van € 5,- per uur huishoudelijke ondersteuning inkopen bij een gecontracteerde zorgaanbieder.

De landelijke Dag van de Mantelzorg, in 2017 georganiseerd op 11 november, was een leuke ontspannende middag met aandacht voor de diversiteit aan mantelzorgers. Ook in 2018 zal in november een speciaal moment georganiseerd worden om de mantelzorger in het zonnetje te zetten.

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het Steunpunt via [email protected] of 0167-541 137. Hopelijk worden er in 2018 weer vele mantelzorgers ondersteunt om hun belangrijke werkzaamheden uit te voeren.

Similar Posts