nieuws

Apps voor mantelzorgers

Zorgt u intensief voor een naaste? Bijvoorbeeld uw moeder, opa of buurvrouw? En krijgt u hier niet voor betaald? Dan bent u een mantelzorger, net als ruim 3 miljoen andere Nederlanders. Natuurlijk is het mooi om iemand te helpen, maar ook u weet dat het leven als mantelzorger niet altijd makkelijk is. Gelukkig zijn deze apps er die u bij uw belangrijke taken kunnen helpen.

Fello
Alle afspraken netjes op één plek. Wie wil dat nou niet? Fello helpt u als mantelzorger hierbij. Met deze app kunt u namelijk simpel al uw afspraken inplannen en inzien. Verleent u de zorg samen met uw vrienden en familie? Vorm dan een zorggroep en verdeel de taken. Ideaal, want zo weet iedereen wie er dit weekend op bezoek gaat. Of wie er vrijdag voor een warme maaltijd zorgt.

Fello is gratis te downloaden voor Android en iOS.

MediSafe
Als mantelzorger moet u vaak aan veel dingen tegelijk denken. Meestal hoort hier ook het innemen van de juiste dosering medicatie bij. Zijn er ingewikkelde gezondheidsproblemen? U kunt dan de medicatie manager MediSafe gebruiken. Deze gratis app helpt u met het onthouden van het voorgeschreven doseringen en stuurt u herinneringen op het juiste tijdstip. Handig!

MediSafe is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Livesafe
Ook als mantelzorger kunt u natuurlijk niet overal bij zijn. Het is daarom fijn dat u via de app Livesafe altijd kunt zien waar de zorgbehoevende zich bevindt. Ook kunt u ervoor kiezen om een melding te ontvangen wanneer iemand het huis verlaat, of wanneer er op de SOS-knop gedrukt wordt. Zo kunt u altijd hulp verlenen als dat echt nodig is.

Livesafe is te downloaden voor Android en iOS. Deze opties voor mantelzorgers zijn enkel beschikbaar na aanschaf van een betaald abonnement.

BETERapp
Met BETERapp kunnen zorgbehoevenden zelf initiatief nemen en bewust bezig zijn met het herstel. Dit doen ze door doelen te stellen en activiteiten in te plannen. Met BETERapp heb jij als mantelzorger vervolgens altijd inzicht in de voortgangen. Zo kunt u ingrijpen als dat nodig is en een extra duwtje in de rug geven.

BETERapp is gratis te downloaden voor Android.

Bron artikel: Tele2 Mobiel

Similar Posts